Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

rajzeszközeim

... avagy ismerd meg, mivel is alkotok, vagy fogok alkotni az elkövetkezőkben ;

MANUÁLIS


[additional funfact] a vázlatot mindig olcsóbb, papírboltban kapható ceruzákkal oldom meg. általában mechanikus ceruzákkal (civil nevén rotringgal) készítem elő a rajzot, de az utóbbi három-négy hónapban egyfajta, manuális ceruzát használtam [BIC Evolution HB - leakciózva vettem iskolakezdési akciókon az egyik nagyáruházban, egy tízes csomagban, a célnak tökéletes].

; színes ceruzaként a LYRA groove slim színes ceruzákat használom (24 db, nagyáruházakban és papírboltokban beszerezhető). nem kenődik, és nagyon szépen fed, a legrosszabb faragó is képes elbánni vele. abszolút ajánlott.

; kontúrozáshoz rengetegféle eszközt alkalmazok. legfőképpen egy ico permanent markert, de ha éppen rossz napja van, akkor az uniball zseléstollát alkalmazom, esetleg a Lidlben kapható united office géltollát veszem igénybe.

; filctollal való munkákat nem nagyon készítek, mégis beszereztem egy Stabilo 10 darabos rostfilckészletet. gyönyörű színük van, nem túl vastag, és nem is vékony, és nagyon tartósak.
; a bőr kiszínezéséhez az ico Brush Penjét használom, a 005-ös árnyalatot, hogy pontos legyek. ez eléggé durván fog, ha többször átmegyünk rajta, nem nagyon alkalmazom.
; a fehér árnyékokat és kisebb dolgokat pedig egy centropen termékkel oldom meg.

DIGITÁLIS


; a fő lépése az egésznek a rajztábla - az enyém egy Wacom Intuos Art Small Pen&Touch táblagép, amivel idén karácsonykor leptek meg. (Wacom shop)

; a rajzolással eddig két programmal próbálkoztam. az egyik a táblagéphez járó ajándék szoftver, a Corel Essentials 5 nevű rajzolóprogram, a másik pedig a Paint Tool Sai. (Corel shop ; google)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ha időt szánsz egy kommentre, néhány dolgot tudnod kell. ᶘ ᵒᴥᵒᶅ

> akár névtelenül is írhatsz, ha nincs esetleg kéznél a Google fiókod, vagy nincs is ᵔᴥᵔ
> ha a névtelenség homályába húzódsz, kapsz egy robottesztet, ami cseles; egyszer nem enged tovább, máskor akár lehetsz robot is, őt nem érdekli (ノ*ФωФ)ノ
> ha káromkodsz, nagyon mérges leszek. ᙙᙖ