Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

2016. június 8., szerda

Lonely Whale.



annyeong! ^^ rengeteget kimaradtam, ezt sajnálom is, de a múlt hetem, és a hétvégém egészen keddig tele volt programmal, utazással, vallomással, és rengeteg dologgal, így mesedélutánt rendezek itt és most, mivel rengeteg dologról tudnék írni. Az évfolyamommal olyan szerencsések voltunk, hogy 4 napot tölthettünk Szerbiában, utazgatva különböző pontokra, ismerkedve a kultúrával, nyelvvel, és az ott élő magyarokkal. Felejthetetlen négy nap volt, igaz, rettentően kimerítő, de élménydús, és persze poénokkal színezett. A régi sulimmal mindig Romániába mentek a szerencsések, én viszont azelőtt kerültem el onnan, mielőtt lehetőség nyílt volna a volt osztályomnak menni. Mégis úgy érzem, Szerbia nagyon jó választás volt, máskor is visszamennék. ^^





Reggel hajnalban kelve még összedobtam a lényeges cuccokat, amit tegnap este kifelejtettem, és kimentem a sulimhoz, ami a város szélén lévő vasútállomáson van, én meg a város szívében élek, és Fehérvár nem kicsi. Szépen sorban érkeztek az osztály - és évfolyamtársaim bőröndökkel és táskákkal, ekkor jutott eszembe, hogy otthon felejtettem a BTS pulóveremet, ezért küldhettem haza anyát, de szerencsére időben visszatért vele. Elindultunk, teli izgatottsággal, rágcsálnivalókkal és zenékkel. Nemsokára megérkeztünk a határhoz, ahol még egy fél órát kellett várnunk, míg átnézik az iratainkat, majd mikor átértünk a határon, boldogan nyújtóztunk, és indulhattunk felfedezőutunkra. Ugyan Szabadkát ki kellett hagynunk az első napon, de bepótoltuk a következőkben. Este végre megérkeztünk a szállásunkra, ami a Kishegyesen található Kátai Tanya volt. A szállásra érkezve szomorúan tapasztaltuk, hogy a Tóparti Házba nem ér el a WiFi jel, így a Vendégházban éjszakázó fiúk szobájában, egyikük ágyának tetején ülve terheltük a rendszert minden nap. Miután megvacsoráztunk, még körbenéztünk a tanyavilágban, amit ott találtunk. Rengeteg kiscsirke szaladgált az udvaron, egyikükre ráaggattuk a Kakashi nevet a Narutóból, mivel olyan szelíden ült az ember kezében, még csak nem is akart szabadulni. A kép pedig a szobánkban függeszkedő pulcsik, minden este gondosan kiakasztottuk őket, mint biodíszlet.


A következő nap utaztunk Elemérre, ahol Kiss Ernő aradi vértanú kriptája volt fellelhető. Ami pedig ennél is jobb volt, hogy nekünk kellett kigyomlálni a templomkertet, vasárnap, a tűző napon a nagy melegben nem volt semmi a gazokat szedegetni. Persze túristavezetőnk próbált minket ösztönözni azzal, hogy képzeljük a gazcsomó helyébe azt az lányt, akit utálunk/nem kedvelünk, és tegyünk úgy, mintha épp a haját tépnénk. Nem volt semmi, az biztos. Kimentünk a templom melletti játszótérre, ahol szerb gyerekek játszottak, mi meg mit csináltunk? Hát persze, hogy elkezdtünk hozzájuk koreaiul beszélni, hogy még inkább ne értsék, amit mondunk. Majd a Császár-tavon hajókáztunk három kerek órán át, figyelve a rezervátum állat - és növényvilágát. Az előtte lévő kis standokon tudtunk fagyit venni, és bár nem értettünk semmit, mégis sikerült hűsítőt szereznünk.



A harmadik napon pótoltuk Szabadkai utunkat, ezúttal már kutattuk a k-poppereket is, hátha találunk valakit. És képzeljétek, tényleg nem találkoztunk senkivel. Végigjártuk Szabadka belvárosát, a Városházát, és a kisebb utcákat, viszont szabadprogramot nem kapunk, így nem is tudtunk semmi szuvenírt sem vásárolni, sőt, mi inkább megéltük az élményeket. Fáradtan vándoroltunk tovább a pusztatemplomokhoz a semmi közepén, végül ismét mehettünk a tanyára, ahol már szamáridomító is lettem. Egyszerre etettem öt kis csacsit, meg persze az újszülött borjút, akit ChimChim-nek neveztünk el, Jimin után, mivel a sörénye teljesen hasonlított Jimin hajára. És a gazdák még jóvá is hagyták a nevét! Este hangszerbemutatót kaptunk Béla bácsitól, aki egy nagyon humoros öregember, mégis komolyan tudja venni a dolgokat. Azt mondta: "Tudom, úgy érzitek magatokat, mint a vendégek. De ez helytelen. Érezzétek magatokat úgy, mintha otthon, a saját hazátokban lennétek, mert lehet, hogy vagy egy kis határ, de a lelkünkben sosem lesz különbség." Ez a mondat mindenkit nagyon megfogott, nem véletlenül. 

Az utolsó napon a hat órás kelés helyett ötkor kellett kifáradni az ágy melegéből, és keltünk útra, egészen Újvidékig, ahol a helyi várat néztük meg, és a katakombákban járkáltunk. Nálunk még vannak olyan udvarias fiúk, akik ha látják, hogy fázol a föld alatt 16 méterrel, odaadja a pulcsiját neked, nem érdekelve őt, hogy ő fagyoskodik. Természetesen mikor kiértünk, már az első napsugarak felmelegítettek, és a fűben elterülve szívtam magamba a D-vitamint. A következő és egyben utolsó állomásunk pedig Belgrád, ha úgy jobban esik, Nándorfehérvár volt, ahol a híres csata helyszínén, az egyes tornyoknál meg-megállva elevenítettük fel a történteket, majd pedig az emlékkőnél megállva énekeltük el közösen a Himnuszt, amit rengeteg ember nézett csodálkozva, sőt, még fotóztak is minket. A "show" fénypontja a végére beérkező kiskutyus volt, akit mindenki agyonsimogatott utána. Visszafelé bementünk egy óriási bevásárlóközpontba, ahol mindenki feltölthette elfogyott élelmiszerkészletét, mivel már a második napon mindenünket megettük. Természetesen nem értettünk semmit, a kasszás végig szerbül hadart, én meg a szavába vágva mondom, hogy "actually i don't speak in serbian". Tizenegykor még felváltva karaokeztunk BTS-re és Tankcsapdára, az aludni próbálók legnagyobb örömére, de hát a busz hátulja mindig a balhés osztag, nemde? Éjfél előtt öt perccel gördültünk be a vasút parkolójába, a szülők legnagyobb örömére, így épen és egészségesen hazaérkeztünk. 

 Ti voltatok már valamerre, így, a határmentén, esetleg valaki él a határon? Mert engem nagyon érdekel, ki merre ment, és ott milyen az élet ^^


Találkozzunk a továbbiakban is, annyeong! ^^

3 megjegyzés:

  1. Drága Vic!
    Bocsánat, hogy idepofátlankodom, s ide írok. :)
    Meghívtalak egy könyves kihívásra, remélem, te is olyan nagy örömmel töltöd ki, mint ahogyan én.
    http://z-i-v-a-t-a-r.blogspot.com/2016/06/nyari-book-tag.html
    Jó szórakozást hozzá!
    További szép napot! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Ciara! ^^
      Őszintén megleptél, nagyon köszönöm, hogy írtál nekem! Nagyon tetszik a tag, amint lesz lehetőségem, ki is töltöm, igazán kedves, hogy gondoltál rám! :)

      Szép estét! ^^

      Törlés
  2. Szia, én szerbiai vagyok. :) Sajnálom, hogy nem találkoztál Kpop rajongókkal, tényleg nem vagyunk sokan. Szabadkán és Zentán vannak többen, máshol pedig csak elszórtan. Örülök, hogy tetszett itt Szerbiában!

    VálaszTörlés

ha időt szánsz egy kommentre, néhány dolgot tudnod kell. ᶘ ᵒᴥᵒᶅ

> akár névtelenül is írhatsz, ha nincs esetleg kéznél a Google fiókod, vagy nincs is ᵔᴥᵔ
> ha a névtelenség homályába húzódsz, kapsz egy robottesztet, ami cseles; egyszer nem enged tovább, máskor akár lehetsz robot is, őt nem érdekli (ノ*ФωФ)ノ
> ha káromkodsz, nagyon mérges leszek. ᙙᙖ