Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

2016. június 26., vasárnap

Csillagfény & ABC.


annyeong! ^^ Tudom, aljas módon eltűntem, több, mint két hete nem posztoltam, de végre megszabadultam minden felesleges dologtól, ami gátolt engem abban, hogy friss tartalmat hozzak nektek. Ezt igyekszem is bővebben megmagyarázni.


A legutolsó posztom a blogon tizedikén történt; egy rövidke könyves tag formájában. Sajnos azt a kis posztot is kapkodva írtam meg, és sunyiban, mivel a vizsgámra kellett készülnöm. Hogy milyenre? Egy kisebb angolvizsgáról beszélünk, semmi nagy dolog, egy röpke szintfelmérő. Én mégis heteket készültem rá. Erre viszont a későbbiekben visszatérünk. Tizennegyedikén hivatalosan is vége lett nálunk a tanévnek, boldogan lélgeztünk fel, és rohantunk ki a játszótérre, kiélvezni a nyári szünetet már az elején. A következő napok vegyesen teltek pihenéssel és angol oldalak olvasásával töltöttem, majd hétvégén már az egész család azon imádkozott, hogy ne hadarjak annyit angolul, és pihenjek, így szombaton ágyba lettem dugva egész napra. Aztán vasárnap utazhattam Mórra, ahol megünnepeltük a húgom előszülinapját, és persze bekukucskáltunk az ott élő dédimhez is. A következő napon pedig a húgom tényleges szülinapja volt, így nem volt csoda, hogy minden körülötte forgott, persze nem is bántam, így elterődtek a gondolataim. Szerdán pedig megejtettem a vizsgát, ami nagyon jól ment, 90% fölött teljesítettem, amit elég jónak tartok, ahhoz képest, hogy szerintem a nehezebb kategóriába tartozott a feladatlap. Mostanra már lehullott minden teher a vállamról, és az új telefonom is úton van, így elképzelhető, hogy még több bejegyzést tudok hozni a közeljövőben. Ami biztos, hogy készül egy DIY bejegyzés is, valószínűleg a jövő hét folyamán várható.


Ma este pedig nálunk, Fehérváron került megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, ami egy nagyon különleges és érdekes esemény, mindenkinek ajánlom. Lényegében ilyenkor felpezsdül a város, és az unalmas séta helyett pezseg az élet az utcákon, aminek külön örülök; a programon pedig az egyik múzeumnál váltott karszalaggal - megsúgom, nagyon olcsó, csupán 200 Ft - 27 múzeumba látogathatsz el, rengeteg programmal, és aki netán a város egyik külső zugából busszal jön a rendezvényre, nekik is van egy jó hírem: a karszalaggal az összes helyijáratos busz szolgálatodra áll. A lenti képek pedig a Szent István Múzeum kertjében készültek, ahol, mint látható, az űrrel kapcsolatos volt az este. A bolygókat és Holdat ábrázoló kockákat mozgatni lehetett, így összekeverve kellett újra a pályájukra állítani az égitesteket. No meg persze született a Holdon egy V-alakú lyuk. the V-shape








Mi történt még? Nos, egy rakatnyi dolog, én viszont csak egyet emelnék még ki, így is hosszú lesz ez a bejegyzés: nézzétek el nekem, nem hallgatok annyira koreai női előadókat, lánybandákat. Mégis, Taeyeon, ez a lány lenyűgözött. Az SNSD-ben is rá figyeltem fel először, szólókarrierjének kezdetén pedig már kéztördelve vártam, mit tud kihozni önmagából. Az "I" című szerzeménye a mai napig abszolút favoritom, ám lehetséges, hogy pár napon belül legújabb slágere, a "Starlight" elveszi az elsőnek járó helyet.



Visszatérésnek pedig hoztam egy taget, ami az ABC tag nevet viseli. Lényegében egy, az adott betűvel kezdődő szóhoz kapcsolódó kérdésre kell válaszolni, nekem nagyon sok kellemes percet okozott, ha van kedvetek, töltsétek ki ti is. Igen, most nem jelölök senkit, aki kapja, marja ^^

ADDICTION – Függőség
Két-három hónapja erősen rászoktam  a kávéra, ma már mindennapos dolognak számít az életemben.

BLUE – What song do you listen to when you’re feeling down? (Melyik dalt hallgatod, ha levert vagy?)
Általában mindig valami felpörgető zenét hallgatok, ám ha éppen le akarok hangolódni, akkor a melankolikus dalok felé nyúlok, természetesen k-pop témában; példának okáért ha jobb kedvre szeretnék derülni, akkor a Super Junior Deviljét hallgatom rongyosra, másik esetben pedig a Young Forever-t játszom le újra és újra a BTS tollából, a melankólia kedvéért.
Vaaaagy, elolvasom a kedvenc VKook fanficemet. nem megijedni

CUP – Do you drink Tea or Coffee? (Teát vagy kávét iszol?)

Az első válaszban említett "függőségem" okán egyértelműen a kávé a nyerő.

DOPEY – Tell an embarrassing story. (Mesélj egy kínos sztorit.)
Egyik nap hetes voltam legjobb barátnőmmel, Hédivel. Éppen jelent, amikor elfogta a nevetés, így kudarcot vallott (megsúgom, hogy a mai napig nem tudjuk, min kezdtünk el nevetni.). Utána nekem kellett próbálkoznom, de én pusztán attól, hogy ő nevetett, szintén követtem őt, bár kicsit higgadtabban, így jöttünk ki úgy belőle, hogy letanárnőztem a férfi földrajztanárt, a matekcsoport létszámát, azaz 16 főt jelentettem 31 helyett, a hiányzókat pedig már nem tudtam elmondani, annyira vihogtam.

ENGLISH – How many languages can you speak? (Hány nyelvet beszélsz?)
Angolul középhaladóan, vagyis elég jól beszélek, így nem félek angolul írni. A következő évben fel kell vennünk egy második nyelvet, a választék elég kicsi, így én a franciára fogom tenni a voksom. Valamint, mint minden k-popper, saját magam kezdtem koreait tanítani saját magamnak.

FEAR – Tell three fears. (Mondj három félelmet.)
Krónikusan félek az injekciós tűktől, a normális, varrásra használt társaikkal ellentétben. Ők teljesen ártalmatlanok számomra. A másodikak pedig a drazsak és méhek. Három éve nem csíptek meg, és próbálom tartani magamat ehhez, ugyanis nem csak allergiás vagyok a csípésre (nem akarjátok tudni, az milyen), de magától a fájdalmától is rettegek. A harmadik pedig az egyedüllét. Otthon nyugodtan elvagyok, az egyedüllét annak fajtájától félek, hogy senki nem fog szeretni. Hogy véglegesen egyedül maradok, barátok, kapcsolatok, és minden nélkül.

GAME – What was the last game you played? (Mi volt az utolsó játék, amit játszottál?)
Legeslegutoljára Undertale-eztem, de teljesen el vagyok akadva, remélhetőleg a következő próbálkozással továbbléphetek. hogy utána szenvedjek Flowey-val, na még mit nem

HARRY POTTER – What was the last book you read? (Mi volt az utolsó könyv, amit olvastál?)
Ha tényleges könyvről van szó, akkor a Jeli-Gimesi-Tasnádi trió Időfutárjának befejező része volt az.

INJURY – Have you ever walked into a glass door? (Beleestél valaha egy üvegajtóba?)
Még sosem, viszont leestem a mozgássérült-lejáróról, és szétment az állam. Hosszú sztori, lényegében farsangkor éppen siettem volna le a lépcsőn, mikor valaki rálökött a mozgássérülteknek fenntartott lejáróra, a bakancsom meg csúszott a sártól, így megtörtént a baj. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, csupán az államat kellett összeragasztani, de utána mentem vissza bulizni egész éjszaka.

KISS – Who’s your biggest celebrity crush? (Ki a legnagyobb híres crush-od, “szerelmed” ?)
Szerintem ez eléggé látszik az oldalból, meg úgy sugárzik belőlem; Kim Taehyung életem eddigi legnagyobb celebrity crush-a.

LOVE – Do you believe in marriage? (Hiszel a házasságban?)
Valószínűleg.

MONEY – What would you do with 1 million dollars? (Mit tennél 1 millió dollárral?)
Először is kifizetném azt az összeget, amit ki kell (nem akarok belemenni). Utána pedig koncertről koncertre, fesztiválról fesztiválra járnék, és talán még egy új házat és ruhatárat is beszereznék.

NAUGHTY – Tell three things that your parents disapprove of. (Mondj három dolgot, amit a szüleid helytelennek tartanak.)
Első: túl korán szerelmesnek lenni. Ez engem nem fenyeget, mivel nem tervezek szerelembe esni már most. Kettő: Neten ismerkedni. Három: LoL-ozni. Ezt viszont totálisan nem értem.

OOPS – What is one thing you’d like to change? (Mi az az egy dolog, amit meg szeretnél változtatni?)
A származásomat, Találgathattok, milyenre. korealove

PICTURE – Post a pic of your lovely face. (Kép a bájos arcodról.)
Nos, én félek, de egye fene, itt vagyok:

QUALITY – Name three of your favourite blogs. (Nevezz meg hármat a kedvenc blogjaid közül.)

Ezzel a kérdéssel mindig sarokba szorítotok. Az első mindenképpen Hachi kuckója, azután Minaru blogja az ideális rejtekhely... Jelenlegi felállás szerint pedig Haru világát említeném.

RAPUNZEL – Name three Disney movies that you adore. (Nevezz meg három Disney filmet, amit imádsz.)
A mostani abszolút favoritom a Szenilla nyomában, kiskoromban a Némó nyomában hatalmas nyomot hagyott bennem, persze jó irányban, így már a második szülinapomon Némós tortám volt. Így ezt sem hagyhattam ki, így, érett tizenöt évesként. Aztán az Alíz Csodaországban szériát mondanám következőként. Utolsónak pedig egy non-Disney filmet mondanék, ez az Így neveld a sárkányodat, a szinte legnagyobb favorit rajzfilmem.

STAR-SIGN – When’s your birthday? (Mikor van a szülinapod?)
Szeptember 28.

TEACHER – What do you aspire to be? (Mi akarsz lenni?)
Aminek leginkább örülnék, ha forgatókönyvíró lehetnék, vagy esetleg tévés/rádiós.

UNITE – Do you sponsor a cause? (Szponzorálnál egy ügyet?)
Attól függ.

VARSITY – Do you play/watch sport? (Játszol/Nézel sportot?)
Űzni nem annyira, már ha a futást nem vesszük bele, de nézni sem nagyon. Most talán az EB ideje alatt néha belenézek egy-egy meccsbe, de alapjáraton nem vagyok a sportos típus.

XYLOPHONE – Do you play an instrument? (Játszol hangszeren?)
Általánosban játszottam furulyán, tovább is, mint kellett volna. Lassan három éve azonban letettem.

YELLOW – What’s your favourite colour? (Mi a kedvenc színed?)
Mentazöld, lila, fekete - azok a színek, amik megnyugtatnak, bármiről is van szó.

ZOO – What is your favourite animal? (Mi a kedvenc állatod?)
Ha létezőre gondolunk, akkor az alpakák azok ^^ Ha pedig fikciós teremtményt is szabad, akkor az unikornisok is jöhetnek.


Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok! Mint említettem, hamarosan DIY-poszt ^^ Találkozunk nemsokára, annyeonghaseyo! 

2 megjegyzés:

  1. A múzeumok éjszakáján én is ott voltam, még a kertbe is benéztem, tényleg bámulatos volt a bolygós porjekt, élőben sokkal szebb volt. A húgodnak pedig utólag is boldogot! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, szerintem is gyönyörűbb volt élőben, de a kép is visszaadja a hangulatot ^^ Köszöni szépen ^3^

      Törlés

ha időt szánsz egy kommentre, néhány dolgot tudnod kell. ᶘ ᵒᴥᵒᶅ

> akár névtelenül is írhatsz, ha nincs esetleg kéznél a Google fiókod, vagy nincs is ᵔᴥᵔ
> ha a névtelenség homályába húzódsz, kapsz egy robottesztet, ami cseles; egyszer nem enged tovább, máskor akár lehetsz robot is, őt nem érdekli (ノ*ФωФ)ノ
> ha káromkodsz, nagyon mérges leszek. ᙙᙖ