Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

2016. július 7., csütörtök

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Nyári bakancslista.

annyeong! ^^ igen, ez a hét valahogy úgy jött össze, hogy itt lehetek, és még egy bejegyzést írhassak nektek. Holnaptól kezdődik a nyár legjobb tíz napja - legalábbis nekem, és még 100 főnek. Pont ilyenkorra esett a VKP, ezt a posztot nem lett volna szívem kihagyni, ugyanis ígéretesnek mutatkozott. 

Mi ez? A {Vigyázz! Kész! Posztolj!} egy kéthetente jelentkező blogger kihívás, ahol a résztvevők előre meghatározott, egészen a cikkek megjelenéséig titkos témákról írnak blogjukban. Ha csatlakoznál vagy érdekel a kihívás részletes szabályzata, keresd fel a VKP kihívás összefogó bejegyzését. A többi résztvevő írása az inlinkz gyűjtemény gombjára kattintva érhető el.


A mai téma rendhagyó volt, ugyanis megválasztottuk a hónap VKP bloggerét, aki Niki lett, az Emlékbuborék c. blog írónője. A témája, ahogy a címből kiderült, a nyári bakancslistánk volt. Igaz, szinte a nyár fele már eltelt, mégis van még pár dolog a tarsolyomban, ami kipróbálásra és megvalósításra vár.


1) DUE tábor - erről már rendkívül sokat hallhattatok, de bővebben kifejtem, hogy mi is ez az egész. A DUE, mint kifejezés, egy mozaikszó, a Diák - és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületét takarja. Amint látható, az egész fő témája az újságírás, de minden ehhez hasonló médiaágra kiterjed; a rádiózásra, blogokra, weblapokra. Minden hónapban a DUE tagok megkaphatják a DUE Tallózót, ez a havi magazinja az egyesületnek, melyben diákok és nagyobb szerkesztők cikkei, hírei jelennek meg. A táborban is hasonló lesz a felállás: különböző csoportokban fogjuk elölteni a tíz napunkat, a "különítmények" pedig: rádiós, újságíró, videoblogger, tévétudósító, blogger, irodalmi, illetve kalligráfiai és fotós csoport. Tavaly a blogger csoportban volt szerencsém találni magam, ahol saját mikroblogot hozhattunk létre, és a táboron belüli eseményekről írhattunk. A Kinja hostját alkalmaztuk, a blogom ITT tekinthető meg. Idei célkitűzésem, hogy az irodalmi csoportba kerüljek, ahol tovább csiszolhatom novella - és történetírói képességeimet. Tavaly, és minden évben, felolvasóestet tartottak az utolsó napon, mindenki gyönyörű novellákkal rukkolt elő. Most nekem is részem lehet ebben. 


2) Egy vlogot készíteni - magyarul ide, erre a blogra a nyár folyamán egy videót feltölteni, ami a teljes valómat ábrázolja, remélhetőleg találok valamit, ami tökéletes ürügy lehet a videókészítésnek. Mindig is ki akartam próbálni, ráadásul egy kamerát is sikerült szereznem hozzá, így már semmi sem akadályozhat meg.

3) Rendelni a KawaiiBoxról - mindenképpen ki szeretném próbálni, Dylan posztja pedig még inkább felcsigázott ezzel, így megbeszélem anyával, próbáljuk ki. A honlapon azt ígérik, hogy a csomagba 10-12, kézzel válogatott japán és koreai édességeket, cuccokat pakolnak, ráadásul az egész világon ingyenesen kiszállítják. Igaz, majdhogynem 20 $ egy csomag, de most kaptam egy 5$-os kupont, így lehetséges, hogy megrendeljük. Ez még videó-gyanús is lehet.

4) Külföldre utazni - ezt már ki is pipálhattam, ugyanis az osztályommal Szerbiába indultunk 4 kerek napra, erről itt olvashattok. 

Tudom, nem nagyon hosszú a listám, lehetséges, hogy bővülni fog, de egyenlőre ennyi voltam ^^ 
Tartsatok velem legközelebb is, annyeonghaseyo!


2 megjegyzés:

  1. pont tegnap reggel néztem a KawaiiBox oldalát, de aztán rájöttem, hogy anya ebbe nem megy ebbe bele a mondo mellett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem lehetséges, hogy összejön, de fel a fejjel ^^

      Törlés

ha időt szánsz egy kommentre, néhány dolgot tudnod kell. ᶘ ᵒᴥᵒᶅ

> akár névtelenül is írhatsz, ha nincs esetleg kéznél a Google fiókod, vagy nincs is ᵔᴥᵔ
> ha a névtelenség homályába húzódsz, kapsz egy robottesztet, ami cseles; egyszer nem enged tovább, máskor akár lehetsz robot is, őt nem érdekli (ノ*ФωФ)ノ
> ha káromkodsz, nagyon mérges leszek. ᙙᙖ